Hayashizaki

Hayashizaki's memorial stone, posing in front is Nakamura Taisaburo

Muso_Shinden_ryu

Muso Shinden Ryu Iai vindt zijn oorsprong in de persoon van Hayashizaki Jinsuke sensei (1542 - 1621), een uitzonderlijk meester in de Japanse krijgskunsten van het Sengoku tijdperk (16de eeuw). Hij gaf zijn oorspronkelijke geest en kracht tot op vandaag de dag door in zijn onderwijs van budo.

Doorheen de generaties is de essentie van zijn leer nog niet vervaagd of verzwakt, en zijn opvolgers van ieder tijdperk zette zijn studie voort om zijn technieken te verfijnen .

Hasegawa Eishin de 7de opvolger in deze bijzondere stijl , beschouwt als gelijke met de stichter, creëerde zijn eigen stijl Hasegawa Eishin-Ryu genoemd.

Hayashi Rokudayu de 9de opvolger volgde de school van Omori Rokuzaemon, meester in shinkage ryu, en structureerde een reeks van technieken in seiza. Vervolgens gaf hij les in de provincie Tosa (hedendaags Kochi) in deze school alsook Hasegawa Eishin ryu.

nakayama hakudo sensei

nakayama hakudo sensei

Nakayama Hakudo, groot promotor van het Iaido van ons tijdperk, kwam in zijn jeugd naar Tokyo en werd leerling van Negishi Shingoro, meester van de shindo munen-ryu.

In 1902, op 29 jarige leeftijd, ontvangt hij het allerhoogste diploma, en heeft hij zijn efficientie en kunnen aangetoond in meerdere demonstraties. Hij krijgt een groot aanzien in de hele Kendo-wereld en is ongeëvenaard.

Hakudo sensei beschouwde kendo en iaido als onafscheidelijk, zoals de twee vleugels van een vogel. Hij was er van overtuigd dat men zonder beiden nooit de perfectie met het zwaard kon bereiken. Sterk overtuigd van dit geloof vertrok hij naar Tosu om er de Hasegawa Eishin-ryu stijl te studeren, waarvan men de technieken nooit buiten de regio mocht tonen.

Met veel moeilijkheden slaagde Hakudo sensei erin les te krijgen van grootmeester Hosokawa Yoshimasa sensei, de 17de hoofdmeester en behaalde hij het allerhoogste diploma in 1922. Rond ongeveer 1933 beoefende Hakudo sensei zowel Hasegawa eishin-ryu als omori-ryu.

Later herstructureerde hij de stijl met zijn eigen technische bevindingen en uiteindelijk gaf hij een demonstratie in het kader van de Butokukaï (vereniging van de krijgskunsten) waar hij zijn stijl ‘muso shinden-ryu batto-jutsu’ noemde. Na zijn dood in 1958 besloten zijn leerlingen de stijl officieel Muso Shinden Ryu te noemen.

In deze stijl begint de beoefenaar met het aanleren van omori-ryu (shoden) die de basis aanleert, hierna gaat men over op Hasegawa Eishin-ryu (chuden) en uiteindelijk okuden of oku-iai, een reeks technieken van het hoogste niveau.

norio-furuichi-sensei-225x300Norio Furuichi sensei werd geboren op 28 Oktober 1951.

In 1963, begon hij met het beoefenen van Iaido en Kendo. Hij was leerling van One Ichiro sensei, 8th dan hanshi, in de perfecture van Ibaraki, totdat hij afstudeerde aan de universiteit in maart 1974.

Sinds April 1975, is Furuichi sensei docent Iaido in de Tokai University in Kanagawa.

Tussen 1977 en 1979, volgde hij onderricht bij Izawa Zensaku Sensei, 8th dan hanshi, uit de perfecture van Kanagawa, Zensaku Sensei overleed in 1979.

In 1989, wordt Shō Shi Kai Budo Juku opgericht door Furuichi sensei in de prefecture van Kanagawa, waar hij nog altijd onderricht geeft.

Furuichi sensei geeft op regelmatige basis stages en seminarsin Italië, Duitsland, België en recent ook in Griekenland. In August 2012, gaf hij de goedkeuring om in België ook een school onder zijn leiding op te richten. Shō Shi Kai Belgium is de naam van deze school en groepeert leerlingen uit verschillende Dojo's.

 

Furuichi sensei is houder van verschillende DAN graden:

8th dan Iaido — 7th dan Kendo — 7th dan Battodo — 6th dan Jukendo — 3th dan Jodo
President of Shō Shi Kai Budo Juku — Master of the Iaido Tokai University team

Segawa dojo is verheugt dat zij de mogenlijkheid hebben om rechtstreeks onder leiding van Furuichi sensei te kunnen trainen.